Introductie

Binnen de Acupunctuurpraktijk Zuidhorn ben ik, Geertje Smits uw behandelaar.
Op het reguliere vlak heb ik de huisartsenopleiding gevolgd en ben ik 23 jaar als specialist ouderengeneeskunde werkzaam geweest.
Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarvoor ik de opleiding bij de N.A.A.V., de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging gevolgd heb, heb ik me verder ontwikkeld in de biofysische geneeskunde. Daarvoor volgde ik de opleiding bij de ABB ( de Artsenvereniging voor Biofysiche- en Bioinformatietherapie; deze is later onderdeel geworden van de AVIG, de Artsenvereniging Voor Integratieve Geneeskunde). Tevens volgde ik de opleiding Orthomoleculaire voedingsleer en therapie van Atrium Innovations. Ik ben register-lid van de NAAV. (Zie ook onder het kopje Vergoedingen/kwaliteit.)

Behandeldoelen

Sinds oktober 2004 heb ik een integrale praktijk. De behandelingen van een integraal, complementair werkend algemeen arts zijn allereerst gericht op herstel van gezondheid door het ondersteunen en stimuleren van het zelfherstellend vermogen en het wegnemen, dan wel verminderen van oorzakelijke, ziekmakende factoren. Doel van een behandeling is het bevorderen van duurzame gezondheid.

Werkwijze

Acupunctuur, biofysische geneeskunde en leefstijlgeneeskunde met orthomoleculaire ondersteuning worden vaak als aanvullend op de reguliere geneeskunde gezien. Men spreekt wel van complementaire geneeskunde.
Bij integrale geneeskunde is de reguliere benadering verweven met de complementaire. Deze aanpak u treft u aan in de ” Acupunctuurpraktijk Zuidhorn”. De naam suggereert alleen acupunctuurbehandelingen, maar dat komt niet overeen met de huidige werkwijze. De oude naam is dus onveranderd, in ere gehouden.
Ik ben voorstander van een, vanzelfsprekende, samenwerking tussen integraal werkende artsen, huisartsen en andere specialisten in het medische veld.

Ik zal u zo goed mogelijk informeren over alle mogelijke behandelopties, de omvang en de doelen ervan of dit nu reguliere of complementaire behandelingen betreffen. Verder informeer ik u over de omvang en de doelen van de onderzoeken, de te verwachten resultaten en de eventuele gevolgen en risico’s van behandelingen.
Het is niet strikt nodig om verwezen te worden door uw huisarts. Maar het is altijd prettig als uw huisarts van de behandeling op de hoogte is. Een vragenlijst wordt u vooraf toegestuurd of u kunt hem hier downloaden.
Kiest u a.u.b. hier om het Word document of PDF document te downloaden.

Contact

Er is momenteel geen plaats voor nieuwe cliënten. Voor verdere informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen: 0594-851871. Als het antwoordapparaat aan staat wordt u teruggebeld. U kunt ook mailen naar Acupunctuurpraktijkzuidhorn
U kunt altijd informeren of uw klacht in aanmerking komt voor een van de behandelmogelijkheden.
Klik hier voor een routebeschrijving naar de praktijk.


U kunt altijd informeren of uw klacht in aanmerking komt voor een van de behandelmogelijkheden.
Klik hier voor een routebeschrijving naar de praktijk. Of mail via Acupunctuurpraktijkzuidhorn